Om oss

Om oss

Annika Gustavsson Jewellery

Vackra och tidlösa smycken, sprungna ur den karga gotländska naturen

Annika Gustavsson började göra smycken på kvällarna samtidigt som hon gjorde karriär inom finansbranschen. Ganska snabbt insåg hon att hon funnit sin stora passion. En inre resa påbörjades, som så småningom innebar att hon tog steget och utbildade sig till smyckesdesigner och guldsmed. Efter 4 års studier i Stockholm och Köpenhamn öppnade hon sin egen butik och smedja mitt i världsarvsstaden Visby 2014. Här skapas tidlösa smycken med inspiration från den gotländska naturen med influenser av den trendmedvetna och avspända miljön i Köpenhamn

 Den gotländska naturen ligger mig varmt om hjärtat och dit kan jag vända mig när jag behöver kraft och inspiration. 

Sen Annika hittade sin plats vid smedjebänken har hon omsorgsfullt skapat flera klassiska kollektioner som blivit oerhört populära. Hon fokuserar på stilrena smycken som går att variera och kombinera för att passa livets alla stunder. Alla skapade med känsla ochinspirerade av den karga naturen på ön - som påminner om skönheten och kraften i det naturliga.

Annika designar och tillverkar också förlovnings- och vigselringar. Tillsammans med dig som kund skapar hon en unik ring utifrån personlighet, önskemål och budget. Hennes långa erfarenhet, kreativa sinne och känsla för detaljer resulterar i ringar med wow-känsla, oavsett om du föredrar nätt och stilrent eller något som tar för sig ordentligt. Annika har också tagit fram en kollektion med fantastiska cocktail-ringar med stenar i olika färgeroch former. Även dessa går att skapa utifrån just dig och dina önskemål och kommer garanterat få dig känna dig både vacker, kraftfull och glimrande!

Jag är född och uppväxt på Gotland och lever i en inspirerande miljö där jag hämtar den mesta av min inspiration till smyckekollektionerna. Knappfossilen som finns längs den gotländska stenkusten och var en korall för över 430 miljoner år sedan, ligger mig varmt om hjärtat. Har funnit några vackra sådana som jag förädlat till stilrena silver och guldsmycken.